Moeilijk verse frieten bereiden? Nee, absoluut niet. Volg onderstaand stappenplan. Vloeibaar vet, olie, ossenwit, noem het maar op. Er zijn verschillende manieren waarin u de verse frieten kunt frituren. Onze tip is experimenteer gewoon wat uit en bekijk welke vet of olie het beste bij uw smaak past.

Tip: Serveer de frieten met verse kruiden (rozemarijn, tijm, knoflookpoeder en kerrie), paprikapoeder met snufje zout of een kruidenmix uit de supermarkt. En vergeet een lekkere klodder eigengemaakte mayonaise niet.

In de frituur

 1. Haal de verse frieten uit de vacuümverpakking, spoel ze af en dep de frieten droog met bijvoorbeeld een theedoek.
 2. Om tot de heerlijke verse frieten te komen is volgens ons voorbakken van de frieten een pré. Wij raden aan om de frieten ongeveer 6 minuten voor te bakken op 160°C. Tijdens deze stap worden de verse frieten alleen gaar gebakken dus nog niet op kleur gebakken.
 3. Laat de friet vervolgens rusten (voorkeur: minimaal een half uur rusten, zodat de frieten zijn afgekoeld) op een theedoek/bakplaat en laat de frituur verwarmen naar 180°C.
 4. Verse frieten kunnen in 180°C worden afgebakken tot ze lekker knapperig en mooi van kleur zijn.
 5. Kruiden erop en smullen maar!

In de Airfryer

 1. Haal de verse frieten uit de vacuümverpakking en zet ze kort in koud water.
 2. Dep de verse frieten dep af met bijvoorbeeld een theedoek.
 3. Meng de verse frieten met een lepel (olijf)olie in een kom, goed door elkaar.
 4. Verwarm de airfryer voor op 190°C.
 5. Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
 6. Na 25 minuten zijn de verse frieten klaar.
 7. Kruiden erop en smullen maar!

In de oven

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Haal de verse frieten uit de vacuümverpakking, spoel de verse frieten na en dep de verse frieten droog met bijvoorbeeld een theedoek.
 3. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de verse frieten verspreid op de bakplaat.
 4. Sprenkel de verse frieten vervolgens met (olijf)olie in of maak een kruidenmix van (olijf)olie met kruiden: rozemarijn, tijm, knoflook(poeder) en kerrie. Voeg de kruiden naar eigen smaak toe.
 5. Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 35 minuten af. Vergeet niet om regelmatig te gaan kijken en schep de frieten af en toe even om.
 6. De bakplaat met frieten mogen de oven uit. Smullen maar!

Gekoeld bewaren

De vacuümverpakking moet gekoeld in de koelkast bewaard worden. Tijdens het proces worden geen toevoegingen in het product toegevoegd, daardoor verlengen wij de houdbaarheid niet en blijft ons product 100% pure piepers. Onze producten zijn vanaf productiedatum 5 dagen houdbaar, mits de verpakking dicht blijft.

Invriezen

Omdat het een versproduct is en niet voorgebakken is, kunt u ons product niet invriezen. Wilt u toch invriezen? Bak dan de verse frieten of verse schijven voor. Laat ze afkoelen en vries ze vervolgens in. Echter gaat dit wel ten koste van de pure pieper smaak. Tip: Zorg dat u uw ingevroren frieten eerst laat ontdooien, voordat u deze frieten gaat afbakken.